Valmennusta elämän merille ja poluille

Elämä on täynnä valintoja ja muuttuvia tuulia. Välillä tarvitaan ulkopuolisen apua kirkastamaan omat tavoitteet ja ottamaan tarvittavat askeleet eteenpäin pääsemiseksi. Life Coach auttaa sinua oivaltamaan, mikä on sinulle oikea reitti kohti haluamaasi muutosta.

Havenan valmennus auttaa navigoimaan kaikissa elämän muutos- ja valintatilanteissa. Valmennus on tukenasi esimerkiksi kun valmistaudut vanhemmuuteen, kohtaat haasteita työelämässä, etsit unelmiesi työtä, tasapainoilet työn ja perheen välillä, kaipaat omaa aikaa ja uusia tapoja itsesi toteuttamiseen tai kun haluat tehdä kokonaisvaltaisen elämäntaparemontin.

Life Coaching - henkilökohtainen valmennus
Mitä valmennus on
Valmennettavien kokemuksia
Työyhteisövalmennus
Löydä oma polkusi.

Life Coaching

Tullessasi henkilökohtaiseen valmennukseen kartoitamme tilanteesi ja etsimme yhdessä ne askeleet, jotka auttavat juuri sinua eteenpäin. Sinä tunnet itsesi parhaiten. Siksi en anna neuvoja enkä ohjaa, vaan kysymysten ja erilaisten harjoitusten avulla itse oivallat mikä on sinulle paras reitti valitsemaasi määränpäähän. Ensimmäisen tapaamisen kesto on 90 min, muut kerrat 60 min. Kun kaipaat valmennuksellista tukea, mutta aikataulut tai fyysinen sijainti ovat esteenä, voimme järjestää valmennuksen myös verkossa videopuheluna.

HUOM! Koronatilanteen vuoksi tällä hetkellä kaikki valmennukset järjestetään etätapaamisina Skypen, Meetin tai Teamsin kautta.

Hinnat:
Henkilökohtainen valmennus
85 € / krt (suositeltu tapaamismäärä 4 krt)

Varaa aika

Mitä valmennus on?

Valmennus on ratkaisukeskeinen menetelmä elämän hallintaan, henkilökohtaiseen kasvuun ja tavoitteiden saavuttamiseen. Valmennuksen tavoitteena on tuottaa positiiviseen muutokseen johtavia oivalluksia. Valmennukseni perustuu kognitiivisen ja positiivisen psykologian teorioihin ja tutkimustietoon sekä käytännössä hyväksi havaittuihin ratkaisukeskeisiin menetelmiin. Olen koulutukseltani sosiaalipsykologi (VTM) ja LCF Life Coach®. Hyvien kysymysten esittämisen lisäksi käytän monipuolisia harjoituksia, kuten urheiluvalmennuksesta tuttua rentoutus- ja mielikuvaharjoittelua sekä luovaa ongelmanratkaisua edistäviä menetelmiä, kuten piirtämistä, kirjoittamista ja muita toiminnallisia harjoituksia.

Valmennuksen avulla
  • kehität itsetuntemustasi ja opit hyödyntämään paremmin sisäisiä voimavarojasi
  • kirkastat tavoitteesi ja opit laatimaan kartan kohti haluamaasi päämäärää
  • opit tuottamaan hyvinvointia itsellesi ja ympärillesi
  • opit johtamaan itseäsi ja luottamaan omaan polkuusi
  • opit päästämään irti sellaisesta mikä ei enää palvele sinua
  • saat lisää itsevarmuutta, energiaa ja onnellisuutta

Valmennettavien kokemuksia

"Tiina oli valmentajana helposti lähestyttävä ja jolle oli helppo avautua jo lyhyenkin ajan jälkeen. Hän toi esille erilaisia, uusia näkökulmia tekemättä kuitenkaan päätöksiä puolestani – hän siis auttoi minua itse oivaltamaan. Tiinan tulokulma asiaan on vahvasti ratkaisukeskeinen ja tämä juuri mielestäni mahdollisti sen, että valmennuksen opit jatkoivat jalostumista päässäni elämän useallekin eri osa-alueelle valmennusten välissä. Koen saaneeni paljon enemmän kuin edes uskalsin toivoa."
- Nainen, 33 vuotta

"Olin jo pitkään kokenut olevani hieman eksyksissä itseni kanssa. Koin olevani jonkinlaisessa elämäni taitekohdassa, mutta omat keinot eivät enää riittäneet ohjaamaan ajatuksia uuteen suuntaan. Sain Tiinalta paljon hyviä ja toimivia työkaluja näkökulman vaihtamiseksi positiivisemmaksi ja tarkoituksenmukaisemmaksi. Tiina on empaattinen kuuntelija ja taitava keskustelija, joka todella paneutuu valmennettavan tilanteeseen ja osaa valita valtavasta osaamispaletistaan juuri sopivat työkalut kuhunkin tarpeeseen."
- Nainen

"Olen pitkään miettinyt mikä voisi olla seuraava steppi työurallani, ja valmentaja sai minut ajattelemaan asioita uudelta kantilta. Löysin valmennuksessa kiinnostukseni kohteet ja sain rohkeutta lähteä toteuttamaan niitä asioita, joista todella pidän. Tiina sai valmentajana minut rentoutumaan, unohtamaan muut asiat ja keskittymään pelkästään valmennukseen. En vierastanut häntä ollenkaan, tähän auttoi varmasti hänen tekemät rentoutumisharjoitukset sekä hänen luonteensa ja tapansa kuunnella ja kuulostella minua. Tiina sai luottamukseni kyllä täysin ja hänen asiantuntemuksensa on huomattavaa."
- Mies, 34 vuotta

”Yksityisyrittäjällä, jolla on monta rautaa tulessa, on hyvä olla joku voimavaran lähde ja minulla se on life coachaaja. Vaikkei elämässäni ole mitään varsinaista kriisiä, niin joskus on hyvä pysähtyä ja miettiä omia valintojaan ja vaihtoehtoja ulkopuolisen ohjauksessa. Silloin tunteet ei saa liikaa valtaa ja fokus pysyy aidosti oikeissa asioissa.
Tiina on rauhallinen, ja aluksi ajattelin, että mahtaako löytyä ruutia minunlaiselleni persoonalle, mutta Tiinalla on sopivan jämäkkä ote ja hyvät kysymykset. Hän ohjaa minua miettimään oikeita asioita. Saan Tiinan valmennuksesta työkaluja myös omaan työhöni.”
- Eija Nyman-Janatuinen, yrittäjä, toimitusjohtaja, opiskelija, päihdeterapeutti

”Sain Tiinalta valmennusta murrosvaiheessa, kun olin palaamassa äitiysvapaan jälkeen työelämään. Pohdin, minkälainen työ on minulle kaikkein ominta ja miten löytää tasapaino äitiyden ja työnteon välillä. Tiinan miellyttävä ja varma tyyli sai valmennuksen tuntumaan hyödylliseltä heti ensimmäisestä kerrasta lähtien. Tiina on erinomainen kuuntelija, jolla on kyky valita juuri oikeita valmennustyökaluja sen hetken kysymykseen tai tunnelmaan. Pidin Tiinan käyttämistä työkaluista niiden monipuolisuuden takia. Tiinan valmennuksessa hienoa on, että se on aidosti aikaa oman elämänlaadun hyväksi ja yhdenkin tunnin aikana syntyy tärkeitä oivalluksia. Minulle valmennus osoittautui yhdeksi ratkaisevaksi tekijäksi uuden, paremman suunnan löytämisessä elämälle.”
- Nainen, yliopistotutkija, 36 vuotta

”Olen hyppäämässä tutusta ja turvallisesta arjesta uusiin haasteisiin ulkomailla ja jäämässä kotiäidiksi. Jännittää. Keskustelen ystävien, sukulaisten, työkavereiden, naapureiden ja kaikkien niiden kanssa, jotka vielä jaksavat kuunnella. Mietiskelen. Kirjoitan mind mapeja. Listaan plussia ja miinuksia. Luen elämänhallintaoppaita. Seuraan blogeja. Haluan uusia näkökulmia ja aloitan kaiken uudestaan: keskustelen, mietin, kirjoitan ja luen. Joku voisi sanoa, että jauhan. Kokeilen valmennusta vähän epäröiden, mutta olen jo ensimmäisen kerran jälkeen erittäin tyytyväinen. Oivallan uutta. Tiina auttaa löytämään asioita, joihin en ennen kiinnittänyt huomiota. Uusia näkökulmia on ja ne löytyvät valmennuksessa ihan kuin itsestään. Teen pieniä, mutta pysyviä ratkaisuja. Tiina osaa hommansa. Suosittelen lämpimästi.”
- Nainen, 36 vuotta

”Tapasin Tiinan ensimmäisen kerran tilanteessa, jossa olin juuri irtisanoutunut työstäni. Taustalla turhautuminen työhön, joka ei enää tuottanut iloa ja toisaalta suuri tarve löytää elämään uutta suuntaa. Olin jo aiemmin muussa yhteydessä tutustunut life coaching -menetelmiin, joten minulla oli jokin käsitys siitä, mitä tapaamisemme pitäisivät sisällään. Alussa epäröin kuitenkin avautumista omista - jopa salaisista - unelmista täysin vieraalle ihmiselle, mutta Tiina on niin rauhallinen ja helposti lähestyttävä, että se epävarmuus karisi nopeasti. Tapaamiset Tiinan kanssa selkeyttivät ajatuksiani ja lisäsivät luottamusta itseeni ja osaamiseeni. Positiivisesta ajattelusta, terveestä itsekkyydestä sekä läsnäolosta tässä ja nyt on tullut ihan jokapäiväistä.”
- Nainen, 45 vuotta

”En tiennyt life coach -kursseista yhtään mitään etukäteen, ennen kuin osallistuin ensimmäiseen tapaamiseemme ystäväni suosittelemana, mutta huomasin, että meillä synkkasi heti. Vieraalle ihmiselle puhuminen tuntui helpolta, turvalliselta ja hyvältä alusta alkaen. Life coach -tapaamisissa Tiina käytti mielenkiintoisia tehtäviä ja sain avun nopeasti itseäni vaivanneisiin asioihin. Uskomatonta, miten tunnin tapaamisessa saattoi oivaltaa itsestään niin paljon! Tulen varmasti turvautumaan Tiinaan jatkossakin, kun ahdistus ja iso tai pieni kriisi seuraavan kerran iskee. Suosittelen valmennusta erittäin lämpimästi!”
- Nainen, 35 vuotta

Työyhteisövalmennus

Valmennus on erinomainen lisä yritysten ja organisaatioiden työhyvinvointi- ja henkilöstön kehittämisohjelmiin. Valmennuksen avulla voidaan saada aikaan pitkäaikaisia vaikutuksia työntekijöiden hyvinvointiin, jaksamiseen ja työssä viihtymiseen. Valmennus lisää motivaatiota, ratkaisukykyä ja tiimityötaitoja, ja auttaa kirkastamaan omat tavoitteet ja sen miten niihin päästään.

Henkilöstönsä henkisestä hyvinvoinnista ja kasvusta huolehtiva työnantaja ymmärtää, että työntekijä on yrityksen tärkein voimavara. Valmennus ei ole tarkoitettu pelkästään työntekijöille, joilla on haasteita, vaan sitä voidaan käyttää myös työntekijöiden palkitsemiseen ja inspiroimiseen. Valmennuksella voimaantunut työntekijä levittää menestystä ja hyvää oloa myös ympärilleen. Unohtamatta sitä tosiasiaa, että onnelliset ihmiset tekevät myös parempaa tulosta.

Esimerkkejä valmennusteemoista

Raikasta ajattelua – miten omalla ajattelulla voi vaikuttaa omaan ja toisten hyvinvointiin ja menestymiseen
Tunteiden työssä – mitä tunteet meille kertovat ja miten niitä hyödynnetään voimavaroina
Menestystä luovat vuorovaikutustaidot - arvostavan, kunnioittavan ja kannustavan ilmapiirin luominen
Oman energian johtaminen – miten lisätä omaa jaksamista työssä ja vapaa-ajalla
Stressin- ja ajanhallinta – itsensä johtaminen, läsnäolon ja keskittymisen taito